Alexander is per 1 januari uit Bigpixel gestapt.

Waarom zijn we nou precies ‘gescheiden’?

Alexander en ik hebben 6 jaar samengewerkt in Bigpixel, uit elkaar gaan is dan echt een scheiding..

‘Hoe gaan we dat aan iedereen vertellen?’ zeiden we tegen elkaar toen we het concreet gingen maken. Het komt zo snel over alsof we ruzie hebben of dat het slecht gaat of dat we niet meer door 1 deur kunnen. Maar dat is gelukkig helemaal niet het geval.

We zijn 6 jaar geleden begonnen omdat we toevallig een enorm grote opdracht kregen. Een jongensdroom kwam uit, we mochten 52 afleveringen van Jokie, een 3D kinderserie maken.
We zouden er drie jaar over doen, dat hebben we ook gedaan, samen met tientallen 3D-ers die we wereldwijd vonden. We waren freelancers en werden ineens een bedrijf. Enorm hard werken, heel veel leren en naast nachten doorhalen ook enorm veel voldoening hieruit kunnen halen. Het werd een jongensboek, hoe we met vallen en opstaan het onmogelijke voor elkaar kregen en naast dat het lukte is het ook nog eens een enorm mooie serie geworden waar we echt trots op zijn. Naast Jokie hebben we in 2016 gewerkt aan de 3D animatiefilm Polska WarriorDat was een project waarin de studio zich al een beetje splitste. Alexander richtte zich tijdens deze productie vooral op het binnenkomende werk met korte doorlooptijd. Jeroen heeft zich dat jaar vooral op de productie van Polska Warrior gericht samen met studio HappyShip uit Groningen, onder regie van Camiel Schouwenaar. Weer een geweldige ervaring met een onder andere de Grand Prix van het HAFF een UNESCO award en een Gouden Kalf voor beste korte film als resultaat.

En los van deze grote projecten hebben we enorm veel verschillende korte animaties gemaakt, voor allerlei doeleinden, bedrijven, overheden, scholen, ziekenhuizen, en tv formats.
Jeroen richtte zich daarbij vanuit zijn expertise vooral op het technische en inhoudelijke en Alexander richtte zich voornamelijk op de aquisitie, klantcontacten en het management van de inmiddels 8 koppige onderneming.

En dan toch uit elkaar!
Ja, ondanks de vele mooie momenten hebben we toch besloten om ons eigen pad te volgen.
We weten na alle ervaringen beter dan ooit waar ons hart ligt, waar we het meeste energie van krijgen, wat we het liefste doen en waar we het beste in zijn en op de manier die ons het beste ligt. We geloven dat we sterker kunnen worden wanneer we zonder elkaar verder gaan en we elkaar juist op de momenten die we kiezen kunnen versterken door samen te werken.
Jeroen zal zich met het team van Bigpixel, blijven richten op alle mogelijke vormen van animatie, zowel 2D als 3D, visuele effecten, VR en games, met een zwaartepunt op het verhalen vertellen door karakteranimatie, kinderseries, films, en in commerciële animatie producties.