2D animatie als uitleganimatie


de perfecte manier om processen of diensten uit te leggen

Explanimation

Met ons specialisme in 2D en 3D animatie, hebben we de afgelopen jaren mogen werken voor voor bedrijven in vele verschillende branches. Door deze ervaring kunnen we als geen ander 2D animaties en motion graphics ontwikkelen. Wij nemen je mee in ons proces zodat je van begin tot eind begeleidt wordt. Van het script tot het design en van de stem tot de muziek.

Voor ons staat kwaliteit voorop. Dit houdt praktisch in dat we veel aandacht besteden aan de storyline van animaties en de details in bewegingen/animatie. De storyline bepaalt het verhaal maar ook de beleving gedurende een uitleganimatie. Omdat over het algemeen uitleganimaties een korte lengte hebben, is het cruciaal het publiek actief te houden en te blijven boeien door soepele bewegingen, verrassende overgangen en een hippe vormgeving.

Motion Graphics

Wat wij in elke 2D animatie doorvoeren zijn de zogenaamde motion graphics. Dit zijn 2D geanimeerde elementen als toevoeging op de basis animatie. In de basis zien we omgevingen en karakters. Maar motion graphics zijn de grafische elementen die we gebruiken om teksten, overgangen, logo's en eigenlijk alle toevoegingen vorm te geven. Dit doen we op een hippe, vlotte en grafisch aantrekkelijke wijze. Je kunt het ook goed zien in overgangen of transities tussen verschillende shots in een animatie. We zorgen altijd voor een vloeiende overgang om de kijker niet te verstoren en constant te blijven boeien.

Uitleganimatie, iets voor jou?

Een animatie, uitleganimatie of explanimation is een heel goed middel om op een snelle en aantrekkelijke manier je doelgroep te informeren over een produkt of dienst. De gemiddelde website bezoeker heeft haast en wil niet eindeloos op zoek naar relevante informatie. Als je in 1 minuut middels een aantrekkelijke animatie kan vertellen wat de kern is dan is de kans groot dat die bezoeker bij jou vindt wat hij zoekt.